...Όλοι κάποτε ευχόμαστε να ζήσουμε το "Γελαστό απόγευμα" που 'ναι χαμένο
κάπου στα εφηβικά μας όνειρα...
Άλλοι το βρήκαμε κι άλλοι δυστυχώς όχι...
Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας , απλά , ειλικρινά ,

έστω στο χρόνο τ' απογευματινού
μας καφέ...
Ν' ανταλλάξουμε απόψεις...
Να επικοινωνήσουμε έστω...
Ελεύθερα , εχέμυθα κι ανώνυμα αν προτιμάτε...

Καλώς ήλθατε στο "Γελαστό απόγευμα"

Στέλιος



Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα ΟΧΙ στη Σύμβαση και το Ευρώ.

Αναδημοσιεύω από εδώ το παρακάτω, το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο:

Ανεξάρτητα από το χρόνο, που καλείται ο ελληνικός λαός να αποφανθεί για την τύχη του, προσωπικά η απόφαση του πρωθυπουργού να προκηρύξει δημοψήφισμα και μάλιστα με τα συγκεκριμένα ερωτήματα με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρώ τον Παπανδρέου έναν επικίνδυνο τυχοδιώχτη αφού η έκφραση γνώμης από το λαό έπρεπε να γίνει πριν ο Παπανδρέου σε ρόλο καμαριέρας κλειστεί στο δωμάτιο κι αποφασίσει με τον Στρος Καν την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη σημερινή φτώχεια και εξαθλίωση.
Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, στο παρόν ανήκουν οι οιμωγές του κατεστημένου κατά του δημοψηφίσματος και της ενδεχόμενης αποχώρησης ή αποπομπής μας από το Ευρώ.
Αν όμως δούμε με ψυχραιμία τα δεδομένα θα διαπιστώσουμε πως το Δημοψήφισμα είναι μια μοναδική ευκαιρία να δώσουμε προοπτική και μέλλον στη χώρα και το λαό της αρκεί να πούμε σθεναρά ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δεν θα γίνει φυσικά χωρίς κλυδωνισμούς, χωρίς κόστος, πόνο και αίμα αλλά και η παραμονή μας στο Ευρώ συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος, πόνο και αίμα.
Ήδη οι άνεργοι έχουν φθάσει το εκατομμύριο χωρίς να υπολογίζουμε τις έμμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφεδρείας με προοπτική περαιτέρω επιδείνωσης.
Απ’ την άλλη πλευρά όσοι ακόμα εξακολουθούν να έχουν μια κάποια απασχόληση αμείβονται με ψαλιδισμένους μισθούς και οι συνταξιούχοι έχουν ήδη αρχίσει «να βλέπουν το ψωμί και να τους πιάνει παράπονο».
Και αυτή η κατάσταση δεν προβλέπεται –με βάση το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης των τοκογλύφων δανειστών μας- να αλλάξει τα προσεχή 40-50 χρόνια.
Αντίθετα με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα (δραχμή ή όπως αλλιώς ονομαστεί) και την εξ’ αυτής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας η προοπτική ανάκαμψης και αναστροφής της αρνητικής πορείας έρχεται πολύ πιο κοντά…
Ανάμεσα λοιπόν στο δίλημμα παραμονή στο Ευρώ με διαρκή λιτότητα, φτώχεια και εξαθλίωση για 40-50 χρόνια 100 φορές προτιμότερη η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα που θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε εκ νέου προοπτική ανάπτυξης.




Κι ο Δημήτρης Καζάκης αναλύει το "γιατί και πώς"
πρέπει να πούμε όχι!!!

Φτάνει πια τόση Ευρώπη!!! Φτάνει η τόση "ανάπτυξη"! Η απαξίωση του εργαζόμενου, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας, και η απώλεια τής εδαφικής κυριαρχίας μας, είναι ευρωπαϊκά κατορθώματα! Όχι στις εκλογές, τη συντήρηση των λαμογιών και του σάπιου πολιτικού συστήματος, δημοψήφισμα με αρνητικό αποτέλεσμα, και έξοδο από την ευρώπη των πολυεθνικών και της μίζας. Ας δουλέψουμε για την Ελλάδα που μας απέμεινε!

5 σχόλια:

  1. αν δεν μοιάζατε δεν θα συμπεθεριάζατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα χα, έτσι να σε τρώει η ζήλεια Λύκε μου! Καλή λευτεριά λεβέντη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλά και 50χρόνια πίσω?
    ποιος θα συμφωνήσει μ'αυτήν την οπισθοδρόμηση!

    Ζούμε τραγικές στιγμές σαν έθνος!

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. zoyzoy μου,
    αν ήταν να υποθηκεύσουμε 100 χρόνια στο χρέος, και να δώσουμε στα παιδιά μας μια πατρίδα ξένων συμφερόντων, χίλιες φορές να πάμε 50 χρόνια πίσω.
    Μπορούμε να επιβιώσουμε ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ, χωρίς δανειακές εξαρτήσεις και εισαγωγές, να εργαστούμε για το δικό μας καλό κι όχι για την πληρωμή τόκων. Εξάλλου ανακάμψαμε από πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις (πόλεμο, χούντα, εμφύλιο, κτλ)... Γιατί όχι και τώρα; Είναι καλύτερα να συντηρούμε τους 300 (+ 5000 παρατρεχάμενους) λαμογιάρηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @zoyzoy, αυτά τα περί οπισθοδρόμησης 50 χρόνων είναι σενάρια που σπρώχνει η καθεστωτική προπαγάνδα για να εκβιάσει το λαό και να μην αντιδρά στα μέτρα.
    Είναι κάτι σαν τα ταμιακά διαθέσιμα που φτάνανε δεν φτάνανε ως τα μέσα του Οκτώβρη κι έτσι εκβιάστηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τα χαράτσια για να πάρουμε την 6η δόση μετά φτάνανε δεν φτάνανε ως τα μέσα του Νοέμβρη για να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, τώρα φτάνουν δεν φτάνουν ως τα μέσα του Δεκέμβρη και το γαϊτανάκι με τα ταμιακά αποθέματα-λάστιχο συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λόγια χαραγμένα στη σκουριά...