...Όλοι κάποτε ευχόμαστε να ζήσουμε το "Γελαστό απόγευμα" που 'ναι χαμένο
κάπου στα εφηβικά μας όνειρα...
Άλλοι το βρήκαμε κι άλλοι δυστυχώς όχι...
Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας , απλά , ειλικρινά ,

έστω στο χρόνο τ' απογευματινού
μας καφέ...
Ν' ανταλλάξουμε απόψεις...
Να επικοινωνήσουμε έστω...
Ελεύθερα , εχέμυθα κι ανώνυμα αν προτιμάτε...

Καλώς ήλθατε στο "Γελαστό απόγευμα"

ΣτέλιοςΠαρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Ξύπνα και σφάξ' τους...


"Επιτέλους!!!
"
Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε σε επιτήρηση θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια ! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση;
Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά;
Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :
* Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου. ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;

* 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα 'ναι.

* Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: €11,8 δις το 2009, €10 δις το 2008 και €11,3 δις το 2007.
Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη €6,3 δις.
Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη €1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της €531 εκ.

* Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν €20 δις στο εξωτερικό, από τα οποία τα €16 δις στα Βαλκάνια.
* Την τετραετία 2004 - 2008 χαρίστηκαν πάνω από €9 δις σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις ( τα €5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και €3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων).
* Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα €500 δις και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους €6 - 10 δις.

* Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα €6 με €6,5 δις από ΦΠΑ.

* Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα €8 δις ετησίως (από ποιους, τους μισθωτούς, που καλούνται να πληρώσουν «το μάρμαρο»;).

* Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν €31 δις στο δημόσιο και άγνωστο ποσό από μη καταβληθείσες εργοδοτικές εισφορές (πρόκειται για τα ένσημα των εργαζομένων)
στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία.

* Οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμένα πλοία διαθέτοντας 3,16 δις $. Μικρό ποσό για τους εφοπλιστές. Ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 40,9% της κοινοτικής ναυτιλίας. Αν και αποτελεί παγκόσμια δύναμη στηρίζεται σημαντικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει €3,5 δις, η Πειραιώς €2 δις κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Με τις δικές μας, τις λαϊκές αποταμιεύσεις - καταθέσεις οι τράπεζες χρηματοδοτούν το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας (να μην μιλήσουμε για το πώς ένα υγιές ταμείο όπως το ΝΑΤ βούλιαξε, χρηματοδοτώντας με μορφή δανείου την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στα πλοία Ελλήνων εφοπλιστών - από τον
Κων. Καραμανλή κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης - και φυσικά οι εφοπλιστές δεν έχουν επιστρέψει δεκάρα ως τώρα από τα χρωστούμενα και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και πατριωτικής συνείδησης αφελλήνισαν τα πλοία τους από Έλληνες ναυτικούς με αποτέλεσμα το ΝΑΤ να βουλιάξει σχεδόν οριστικά).
* Κι επειδή είμαστε παραδοσιακά ναυτική χώρα δεν θα μπορούσε να υστερούμε και σε κότερα, θαλαμηγούς κλπ.

Ο
Θόδ. και Γιάννα Αγγελοπούλου πούλησαν τη θαλαμηγό τους - που ήταν η καλύτερη στη χώρα- κι αγόρασαν ένα υπερσύγχρονο mega yacht μήκους 85,6 μέτρων κι αξίας 150 εκατομ. $.
Ο εφοπλιστής
Προκοπίου έχει παραγγείλει θαλαμηγό 106 μέτρων αξίας πάνω από 100 εκατ.$.
Ο
Π. Δράγνης έχει κότερο 82 μέτρα.
Έχει γραφτεί ότι η θαλαμηγός του
Μελισσανίδη κοστίζει 65 εκ. , του Κούστα 60 εκ. , του Βαφειά το ίδιο κι ακολουθούν άλλοι με ακριβότερα κι άλλοι με φθηνότερα κότερα, όπως Κοπελούζος, Πατέρας, Τσάκος, Αλαφούζος, Κωστόπουλος, Ρέστης, Βασιλάκης, Κοντομηνάς, Μαρινόπουλος κλπ.
Ο
Σπ. Λάτσης νοικιάζει την 117 μέτρων «Τurama», σε μη έχοντες κότερο επιχειρηματίες, αντί €90000 τη μέρα !
* Μη νομίσετε ότι υστερούμε και στον αέρα. Διακόσια είκοσι ιδιωτικά αεροπλάνα είναι καταγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια (χώρια όσα είναι σε νηολόγια του εξωτερικού ).

Η
Μαρ. Λάτση έχει 3 ιδιωτικά τζετ (Boeing 757, Boeing 737 και Gulfstream IV)
Ο
Βγενόπουλος 2 (Cesna και Falcon 900)
Ο
M. Κυριακού ένα και καλό αξίας 50 εκ.
Ο
Ρέστης ένα των 47 εκ., ο Κόκκαλης, ο Μελισσανίδης, ο Τσακίρης, ο Μαρινάκης, ο Θοδ. κι η Γ. Αγγελοπούλου και πολλοί άλλοι. Τα έξοδα συντήρησης ενός τέτοιου αεροσκάφους φτάνουν το χρόνο 1 με 1,5 εκατ.!
* Ο
Λ. Λαυρεντιάδης ξόδεψε το Δεκέμβρη €70 εκ. κι αγόρασε το 31,3% της Proton Bank αφού πρωτύτερα είχε δώσει 36 εκ. για το 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη και άλλα 86 εκ. για να επαναγοράσει τη «Νεοχημική», από την πολυεθνική Carlyle. Έδωσε και κάτι «ψιλά» για ν' αποκτήσει μερτικό σε κάποια από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας (13,53% στον Πήγασο, που ελέγχει ΜEGA και Έθνος, 9,62% στην Ελευθεροτυπία, κι ελέγχει Flash 9.61, Espresso, City Press, Αthens News, Σφήνα, Ισοτιμία κλπ).
* Ο
Β. Ρέστης αγόρασε το πιο αναγνωρίσιμο τουριστικό αξιοθέατο του Μαυροβουνίου, το νησάκι του Αγ. Στεφάνου, ξοδεύοντας €30 εκ. και σχεδιάζει να επενδύσει €50 εκ. χτίζοντας βίλες σε αυτό.
* Έρευνα του Hotels.com (καλοκαίρι 2009) έδειξε πως η ακριβότερη σουίτα στον κόσμο νοικιάζεται 50.000$ και είναι του Grand Resort στο Λαγονήσι Αττικής!
* Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, από το Μάρτη του 2005 ως τον Οκτώβρη του 2009, είχαν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο (Ν. 3290/04) 1790 επενδύσεις ξενοδόχων προϋπολογισμού €5,7 δις και επιδοτήθηκαν με €2,5 δις. Δηλαδή το 44% ήταν από δικά μας λεφτά.
Τζάμπα επενδυτές μιας και τα υπόλοιπα είναι κρατική επιχορήγηση (τα δικά μας λεφτά από τους φόρους) και δανεικά από τις δικές μας καταθέσεις στις τράπεζες.
* Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο» και λίγο μετά την ανακοίνωση της επιτήρησης, πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες κόστους €2,5 δις, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο.

* Δεν αναφέρομαι καθόλου στις μίζες και στα σκάνδαλα
(Siemens, Βατοπαίδι, δομημένα ομόλογα, διαγραφή προστίμου €5,5 δις της «Ακρόπολης Χρηματιστηριακή» κλπ) γιατί είναι γνωστά. Άλλωστε έχει επιληφθεί κι η ελληνική «δικαιοσύνη».
* Ούτε στα €28 δις που τέθηκαν στη διάθεση των τραπεζών και τώρα τα χρησιμοποιούν για να δανείσουν το κράτος σαν κοινοί τοκογλύφοι.
Μήπως παρατηρήσατε ότι το ποσόν του κρατικού ελλείμματος (περίπου €500 δις) είναι ισόποσο με τα ανακοινωμένα υπερκέρδη των τραπεζών τα τελευταία χρόνια; Μήπως πρόκειται για τα ίδια λεφτά; Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα αλλά μας κατάντησαν να είμαστε δυο διαφορετικές χώρες, δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι. Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα μας σπρώχνουν σε δυο κόσμους μέσα στην ίδια χώρα. Από τη μια ο κόσμος μας: Ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, υπερεργασία χωρίς αμοιβή, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, μισθοί των €700 για τους νέους, συντάξεις των €400 για τους γέροντες μια και η σύνταξη θα δίνεται στα 67, δάνεια και κάρτες, φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα €1.4, οι μισθοί που κόβονται, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απειλή κλεισίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω του εξοντωτικού ανταγωνισμού ή η πώλησή τους σε εξευτελιστική τιμή για να καλυφθούν τα υψηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες (όπου οδηγήθηκαν ή θα οδηγηθούν από τον φαύλο κύκλο -μείωση μισθών, ανεργία, μείωση αγοραστικής δύναμης, μείωση πωλήσεων, δανεισμός και κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων), ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο. Κι απ' την άλλη ο κόσμος τους: Τραπεζίτες, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, επενδυτές, golden boys, π ολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member.
Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής, σαπίλας και παρακμής.
Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας.
Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας.
Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν.

Φταίμε όμως κι εμείς γιατί όπως λέει κι η παροιμία:
«Εαν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν την εφορτώνανε».

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΤΕ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ.
ΔΡΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΑΣ


Αυτό το e-mail (όπως και δεκάδες άλλα)
έλαβα σήμερα απ' τη φίλη roadartist...
Δεν κοιμάμαι, δεν μούλωξα, δε βολεύτηκα κάπου και καλοπερνάω,
όπως ίσως πιστεύουν κάποιοι...
Είμαι αηδιασμένος, ξεπουλημένος ακόμα
κι απ' όσους είχαν ιερό καθήκον να με προστατέψουν,
και τσαλαβουτάω στο βούρκο που άλλοι γεύονται μ' ευχαρίστηση
πιστεύοντας πως έχουν βολέψει το τροφαντό τους κωλαράκι!
Δεν λαβαίνω μέρος στις πορείες των απεργιών επειδή
βαρέθηκα να κάνω το στρατιωτάκι του καθενός
μαλάκα μεγαλοσυνδικαλιστή!
Κινούμαι όμως στο πλάι και πίσω απ' την πορεία...
Ναι ρε βαρέθηκα να υπακούω στους μαλακισμένους νόμους σας!
Ότι αφορούσε τη δική μου δικαίωση το ευνουχίσατε,
εν ονόματι μιας κρίσης που ωφελεί λίγους...
Τους ίδιους και τους ίδιους!!!
Και βάζετε τις ίδιες μαλακισμένες μαριονέτες να κατευνάζουν
την κάθε λαϊκή έκρηξη (για τα διορισμένα σωματεία μιλάω)...
Λοιπόν, αλήτες ήγγικεν η ώρα!
Φωτιά και τσεκούρι...
Φύγετε απ' τα πολιτικο-συνδικαλιστικά μαντρώματα!
Εξυπηρετούν τις ίδιες σκοπιμότητες εδώ και χρόνια και
ασκούν συνδιοίκηση λειτουργώντας πυροσβεστικά
ανάμεσα σε εργοδοσία - εργαζόμενους!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΗ!!!


8 σχόλια:

αντωνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Αντώνη δεν είναι λιγάκι μαλακία να υπογράψω μια αστυνομικού ενδιαφέροντος κατάθεση εδώ μέσα;

Όσο για τους συνδικαλιστές πιστεύω καταλαβαίνεις πως τα κότσια του καθενός εργατοπατέρα μετρώνται σύμφωνα με το πόσους αγανακτισμένους κατεβάζει στο πεζοδρόμιο. Λαμβάνοντας τιμές απ' την απαρίθμηση που γίνεται στα μπλοκς...

zoyzoy είπε...

Ζαλίστηκα και φούντωσα απ'τη χλιδή και το χρήμα που μου κλέβουν απ'το μεροκάματο για να γεύονται τα κόπια μου και να κάνουν ζωή χαρισάμενη τα λαμόγια του κερατά.
Αργεντίνα θα γίνουμε σε λίγα χρόνια η χλιδή σ'ολο της το μεγαλείο και πίσω η φτώχεια και η μιζέρια!
Υπάρχει τρόπος να ξεφύγουμε αρχίζω να απογοητεύομαι!

Καλό ΠΣΚ!

roadartist είπε...

Ελπιζω να μη σε εχω ζαλισει φιλε μου Στελιο με τα δεκαδες emails μου.. Προσπαθω οτι αξιζει να το πρωωθω σε καποιους φιλους, πιστευω πρεπει να ψαχτουμε κ να ενημερωνομαστε. Ειμαι απαισιοδοξη, τοση βρωμια δε νομιζω να παψει να κυριαρχει..

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Zoyzoy μου καλημέρα! Περίμενα 4 μέρες να σου απαντήσω, και τελικά η αναμονή μας δικαίωσε. Είδες πόσα μπορείς να χρωστάς στην εφορία αν έχεις παντρευτεί υπουργό;
Την καλημέρα μου στον παράδεισο σου!

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Γλυκιά μου Αρτίστα κάθε άλλο, παρά μ' έχεις ζαλίσει!
Το τέλος της κυριαρχίας των υποχθόνιων είναι κοντά!
Είναι θέμα χρόνου! Την Πέμπτη θα γίνει πάλι κάποιος τσαμπουκάς...
Σε φιλώ!

επί λέξει είπε...

Συμμερίζομαι τις απόψεις σου. Και προσυπογράφω. Καιρός να αλλάξει ο καιρός και η "κηρ" να περάσει στα χέρια μας. Αλλά έχουν κομματιαστεί αυτά τα χέρια. Τι να πρωτοκρατήσουν, τι να αφήσουν, από πού να συμμαζέψουν; Μήπως πρέπει πρώτα να "σηκωθούμε λίγο ψηλότερα"; Εκεί που η εικόνα μπορεί να πάψει τη δικτατορία του ονείρου και να γίνει ματιά καθαρή, απενοχοποιημένη και λυτρωτική; Μήπως να πάψουν για λίγο τα χέρια; Μήπως να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλο στα μάτια; Μήπως εκεί βρίσκεται η απάντηση;

Σ΄ευχαριστώ. Να είσαι καλά ταξιδεμένος στις αγωνίες σου.

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Επί λέξει αγαπημένε μου φίλε!
Από πιτσιρικάς παρά τη φτώχεια και το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης έμαθα να σέβομαι τον πολιτισμό της φυλής μας και την δημοκρατία. Βιώνοντας όμως, όσο μεγαλώνω και περισσότερο, τον φασισμό και την κοροϊδία, την κοινωνική αδικία και το "ρίξιμο", οι αρχές μου απέναντι στα ανθελληνικά πολιτικά γουρούνια, πήγαν περίπατο!
Αγαπητέ μου, σήμερα, καλείσαι να επιτελείς το λειτούργημα σου ως τα 65 σου χρόνια, πενιχρά αμειβόμενος, με τον μπαμπούλα της ανεργίας και την ανασφάλεια να σε συνοδεύει παντού, με μηδενισμένα τα εργασιακά κεκτημένα χρόνων, και ΑΝ φτάσεις στο συνταξιοδοτικό "δια ταύτα" θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν ακόμα μια προϋπόθεση: Να υπάρχει ταμείο! Πιστεύεις πως τα αρπακτικά που λυμαίνονται εδώ και χρόνια τους κόπους μας, μας νοιάζονται; Ακούς τι γίνεται με τον Μαντέλη; Διαγράφηκαν όμως τα παραπτώματά του, αφού είναι απ' το 2001! Ξέρεις πόσοι ακόμα Μαντέληδες υπάρχουν, και δη στα τελευταία 6 χρόνια; Πολλοί περισσότεροι απ' όσους χωράει η ματιά σου! Η δικαιοσύνη κοιμάται! Με τα ίδια σου λοιπόν ματωμένα χέρια σφάξ' τους!!! Διεκδίκησε ότι αυτοί σου στέρησαν! Δήμευσε τις τεράστιες περιουσίες τους, που τάχα προέρχονται από κληρονομιές τους... Είναι δικά σου, δικά μας, όλων μας!
Σ' ευχαριστώ!