...Όλοι κάποτε ευχόμαστε να ζήσουμε το "Γελαστό απόγευμα" που 'ναι χαμένο
κάπου στα εφηβικά μας όνειρα...
Άλλοι το βρήκαμε κι άλλοι δυστυχώς όχι...
Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας , απλά , ειλικρινά ,

έστω στο χρόνο τ' απογευματινού
μας καφέ...
Ν' ανταλλάξουμε απόψεις...
Να επικοινωνήσουμε έστω...
Ελεύθερα , εχέμυθα κι ανώνυμα αν προτιμάτε...

Καλώς ήλθατε στο "Γελαστό απόγευμα"

Στέλιος



Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Οι κινέζοι μνηστήρες καθρεφτάκια φέροντες και οι ζουλού του λιμανιού...


Σε συνέχεια της κωμωδίας που παίζεται τα τελευταία 2 χρόνια με το λιμάνι θέλω λοιπόν να εκφέρω κι εγώ την γνώμη μου για να μην βρεθεί κάποιος μετά από καιρό και μου πει ότι ήξερα και δεν μιλούσα. Λοιπόν φίλοι μου, έχουμε ένα λιμάνι, έναν (προς το παρόν) εργοδότη και έναν κίτρινο, μπαγάσα, επίδοξο μνηστήρα!
Το προξενιό ως γνωστόν το έχει αναλάβει η κυβέρνηση!
Έχουμε όμως και πολλά ανώτερα δικαστήρια σε εκκρεμότητα ένα εκ των οποίων αφορά την παράνομη εδώ και 2 χρόνια μη ένταξη των νεοπροσληφθέντων στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπήρχε στον οργανισμό. Αυτή η κοροϊδία σύντομα θα πάψει να υφίσταται αφού τα ανώτερα δικαστήρια αργά ή γρήγορα θα πράξουν το αυτονόητο και βάσει του άρθρου 22 του Συντάγματος
( Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.)
θα μας δικαιώσουν.
Έρχονται λοιπόν οι "πονηροί" της υπόθεσης που είτε προέρχονται από τη διοίκηση, είτε από τα συνδικαλιστικά όργανα βλέπουν αυτό το προαποφασισμένο ως βούτυρο στο ψωμί τους.
Οι πρώτοι σκέφτονται, "χαμένη για χαμένη (δικαστικά) η υπόθεση, βρε δεν τους κάνω την μισθολογική εξίσωση να το παίξω καλός, για να γυρίσουν στη δουλειά -είναι και πεινασμένοι- θα τελειώσω κι εγώ την ιδιωτικοποίηση με την ησυχία μου"...
Οι δεύτεροι σκέφτονται, "τώρα είναι ώρα, μετά από τόσους λάθος χειρισμούς να εξισορροπήσω τα πράγματα υιοθετώντας σαν συνδικαλιστικό κατόρθωμα την εξίσωση των μισθών ή ένα καλό παζάρεμα με τη διοίκηση για τις αμοιβές"...
Το ζητούμενο όμως δεν είναι μια καλή σύμβαση ούτε καν μια εξασφάλιση... Το Α και το Ω είναι να παραμείνει το λιμάνι Ελληνικό. Οι συμβάσεις με τους κινέζους καθώς και το αμφίβολο του τρόπου που υπεγράφησαν, εξακολουθούν να είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ!!!
Αύριο είναι σίγουρο ότι θα διωχθούν από δω με τις κλωτσιές
από τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια λόγω προσβολής
των κοινοτικών (βιομηχανικών) συμφερόντων.
ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ
ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ!!!
Μαθηματικά σύμφωνα με το σχέδιο παραχώρησης ο οργανισμός σε 2 το πολύ χρόνια θα είναι προβληματικός. Ακόμα κι αν τελειώσει η κατασκευή του Προβλήτα 1 στα τέλη του 2010, ο κινέζος θα 'χει εδραιώσει την πελατεία του στον παραχωρηθέντα Προβλήτα 2.
Ο οργανισμός λόγω αυτοχρηματοδότησης για την κατασκευή και περάτωση (;;;) του Προβλήτα 1 θα έχει ήδη γονατίσει
και θα είναι υπό πτώχευση.
Και πήγαινε εσύ καλέ μου φίλε να βρεις αυτούς που σου υποσχεθήκανε λαγούς με πετραχήλια, μισθούς κι εξασφαλίσεις. Σήμερα μπορεί να σου δώσουν κάποια λεφτά σύμφωνα με τη σύμβαση της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης ή της Τρίπολης...
ΑΥΡΙΟ ΘΑ 'ΣΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΜΙΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
Όλοι ξέρουμε τα μεγέθη και τον επερχόμενο ανταγωνισμό.
Είναι σαν να τολμάς ν' ανοίξεις μπακάλικο,
απέναντι από μεγάλο σούπερ μάρκετ.
Ρίξτε μια ματιά στη φωτό για να καταλάβετε τα μεγέθη...
Ο Προβλήτας 3 δεν θα κατασκευαστεί ποτέ, για περιβαλλοντολογικούς λόγους αφού όπως όλοι ξέρουμε το ΣτΕ έχει διαφορετική άποψη από τους διοικούντες και τους κυβερνώντες.
Στον Προβλήτα 1 θα τοποθετηθούν 4 γερανογέφυρες έναντι 13 που θα λειτουργούν προς κινέζικο όφελος 100 μέτρα πιο πέρα.
Τα συμπεράσματα ανήκουν στον κάθε νοήμονα...
Ας μην τσιμπάμε τα ψίχουλα που έτσι κι αλλιώς θα μας δωθούν.
Αν αρκεστούμε σ' αυτά τότε είναι βέβαιο
πως θα τα χάσουμε ΟΛΑ σύντομα...
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!



(Τσοπάνα ρέιβ - "δώσε κάτι")
...γι' αυτούς που θα συνεχίσουν να ζουν ζητιανεύοντας ψίχουλα

14 σχόλια:

  1. Ενα μεγαλο μπραβο για την αναρτηση αυτη που θετει το θεμα σε πολυ σωστη βαση.

    Ενα θελω να πω ως σχολιο μετα τα οσα διαβασα προσεκτικα.

    ΟΞΩ τα (πασης φυσεως, χρωματος και κομματος) λαμογια απο τον Πειραια μας!!!

    Καλο Σαββατοκυριακο Στελιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντώνη μου, καλησπέρα!
    Τελικά αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν οι ρόλοι και δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί που στήνουν κ...λο για λίγα κι εφήμερα ψίχουλα...
    Καλό Σαββατοκύριακο φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα ο αγώνας δεν τελείωσε Στέλιο!!
    Αυτοί που αρκούνται στα ψίχουλα μια ζωή, αυτοί είναι που κάνουν το μεγάλο κακό σε όλους τους άλλους που δεν σκύβουν και διεκδικούν το αυτονόητο δίκιο τους!!
    Αυτούς πρέπει να φοβόμαστε!

    Καλό ξημέρωμα και μια όμορφη και λαμπερή λιμανίσια Κυριακή εύχομαι!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Στέλιο,
    Για μια ακόμη φορά μας βλέπω να βρισκόμαστε πίσω από τις εξελίξεις. Εμείς θα κάνουμε συνέλευση μια μέρα μετά το συνέδριο της ΟΜΥΛΕ. Γιατί άραγε; Έχουμε (έχουν, έχετε βαλε όποιο πρόσωπο θέλεις) μπει στο τριπάκι ότι δεν έχουμε στα χέρια μας την παραγωγική διαδικασία. Πως όμως δουλεύει ένα μηχάνημα; Χωρίς εργατικά χέρια; Μπορεί να τα μειώνει αλλά δεν μπορεί να τα εξαλείψει. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε συνέχεια εργατικά ατυχήματα, αυτό δείχνει ότι και συμβάλουμε στο έργο και πάντα εμείς βάζουμε τα κορμιά μας για να γίνει η δουλειά. Ή μήπως τους είπε κανένας ότι αν δουλεύαμε με τους κανόνες ασφαλείας (που έχουν βάλει άλλοι) θα μπορούσε να υπάρχει παραγωγή και απόδοση.
    Όσο για τους μισθούς το ξέρουν ότι κάποτε θα τα πληρώσουν. Αλλά το παρατείνουν να γίνει όταν θα έχει ήδη πρόβλημα ο ΟΛΠ όπως είπες και εσύ και τότε θα είναι το τελικό χαστούκι για τον οργανισμό και θα δώσουμε και το υπόλοιπο κομματάκι του λιμανιού στους κινέζους που θα τα έχουν καταφέρει καλύτερα από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως και να΄χει το ξεπούλημα του μεγαλύτερου Λιμανιού σε ξένους βρομάει!Πως ν'αντισταθούμε όλοι σ'αυτό?Με υπογραφές και διαμαρτυρίες μπορούμε να πετύχουμε κάτι? Εχω πικρά πείρα από αγώνες,καταλήψεις,συσσίτια,κοινωνικός ξεπεσμός και στο τέλος η ιδιωτικοποίηση!
    Καλό κουράγιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέχασα σου'χω ποιηματάκι!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαριάννα μου δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχεις φάει ψωμάκι από μια δουλίτσα και όταν πλέον πλησιάζεις στην καίρια στιγμή που πρέπει να προασπίσεις το κάθε ως τώρα κεκτημένο σου εσύ να εξαγοράζεσαι με μερικά ψίχουλα.
    Αυτό είναι καιροσκοπισμός και προδοσία.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα μου είναι γελοίο να συζητάμε τέτοια θέματα μετά από 14 μήνες αγώνων και κινητοποιήσεων.
    Ας ελπίσουμε ότι αυτοί που "μασάνε" σε τέτοιου είδους προσπάθειες εξαγοράς συνειδήσεων θα συνειδητοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή ότι οδεύουν ολοταχώς προς τη φάκα...
    Εμείς από πλευράς μας έχουμε χρέος να τους ενημερώσουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε ένα αίσιο τέλος σ' αυτή την φαρσοκωμωδία. Γερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. zoyzoy μου,
    ακόμα κι αυτοί που μπορούν να φρενάρουν την σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, σιωπούν ένοχα!
    Πολλές υπογραφές, απεργίες, απαξίωση κι οικονομική ανέχεια μετά από τόσους μήνες κινητοποιήσεων, δεν λαμβάνονται ούτε καν υπ' όψιν από μια μερίδα εργαζομένων.
    Εναποθέτω τις ελπίδες μου στη Θεία Φώτιση!
    Καλή εβδομάδα, σ' ευχαριστώ πολύ για το καταπληκτικό ποιηματάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οπότε θα δώσουν ένα καλό φιλέτο λιμανιού στους κινέζους νταβατζήδες και θα αφήσουν τον υπόλοιπο κόσμο του λιμανιού να μαραζώσει...

    Τον καταδικάζουν σε βέβαιο θάνατο... Στα "τέτοια" τους και οι εργαζόμενοι...
    Κουράγιο Στέλιο... Όσο μπορείς και όσο σε αφήνουν.

    Μαύρισμα στις εκλογές στους βουλευτές που δεν στηρίζουν τους εργαζόμενους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νίκο μου καλησπέρα και καλή εβδομάδα!
    Είναι βέβαιο ότι μεθοδεύεται η καθολική παραχώρηση του λιμανιού και κατ' επέκταση όλων των Ελληνικών λιμανιών με αυτή την απαξίωση που επιχειρείται από πλευράς της κυβέρνησης. Καταδικασμένοι σε οικονομικό μαρασμό δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και την κάθε παραχωρηθείσα ΔΕΚΟ αλλά όλοι οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες που θα δουν τους εργοδότες να τους απολύουν για να προσλάβουν αλλοδαπούς, χαμηλά αμειβόμενους ενώ οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα ξεσκονίζουν τα σκονισμένα τους προϊόντα που θα μένουν απούλητα στα ράφια. Βλέπεις φίλε μου, η παραχώρηση των λιμανιών είναι ο δούρειος ίππος για την εισχώρηση των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη. Προβλέπεται ρητά στην υπογραφθείσα σύμβαση, η κατασκευή 2 εργοστασίων - μεταποιητικών κέντρων που θα λειτουργούν με αλλοδαπό προσωπικό. Ήδη έχει καπαρωθεί το παλιό εργοστάσιο της Παπαστράτος και ήδη βρίσκονται περίπου 500 κινέζοι στην πόλη μας. Κάτι άλλο το οποίο δεν έχω αναφέρει: Μέσα στους όρους παραχώρησης είναι επίσης η απόλυτη ανεξαρτητοποίηση από ελέγχους των Ελληνικών Αρχών, της Ελεύθερης Ζώνης Περάματος δηλαδή του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ).
    Η Κίνα είναι μια από τις πρώτες χώρες παραγωγής οπίου στον κόσμο.
    Οπότε; Λες να είναι τόσο βλάκες και να μην ξέρουν ότι η Ευρώπη της οικονομικής παρακμής, έχει ανάγκη από φτηνά ναρκωτικά; Τα ίδια θα γίνουν σ' όλα τα λιμάνια, σ' όλη τη χώρα. Βλέπεις Νίκο μου η παρούσα κυβερνοπαρέα κάθε άλλο παρά το καλό μας έχει στο νου της όταν εκποιεί κερδοφόρες επιχειρήσεις. Η κόσκο έχει εκδιωχθεί κλοτσηδόν από το λιμάνι της Μελβούρνης (Αυστραλία) το '93, της Αμβέρσας (Βέλγιο), Ρότερνταμ (Ολλανδία), Σμύρνη (Τουρκία) '08.
    Είναι ηλίθιοι αυτοί που τους έδιωξαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρεμπιπτόντως διαβάστε αυτό ...
    Και στη Νάπολη δεν κατέχουν παρά μόνο ένα μικρό σχετικά ποσοστό στην εκμετάλλευση του λιμανιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. «…Ελπίζω ότι όσοι εξ΄ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ΄εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ΄ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»
    Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, προς την Δ΄ Εθνική Συνέλευση στο Άργος την 4/8/1829.
    «…εφ΄οσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
    Ιωάννης Καποδίστριας.

    Βάλτε το στα χείλη του σημερινού ή/και του αυριανού πρωθυπουργού και περιγράψτε τις αντιδράσεις των αποδεκτών (σε κόσμιο επίπεδο)!
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ καλό Κώστα!
    Γι' αυτό τον φάγανε τον Καποδίστρια!
    Επειδή ήτο λιτοδίαιτος...
    Σήμερα έχουμε να κάνουμε με αχόρταγα, σαρκοβόρα αρπαχτικά...Ύαινες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λόγια χαραγμένα στη σκουριά...