...Όλοι κάποτε ευχόμαστε να ζήσουμε το "Γελαστό απόγευμα" που 'ναι χαμένο
κάπου στα εφηβικά μας όνειρα...
Άλλοι το βρήκαμε κι άλλοι δυστυχώς όχι...
Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας , απλά , ειλικρινά ,

έστω στο χρόνο τ' απογευματινού
μας καφέ...
Ν' ανταλλάξουμε απόψεις...
Να επικοινωνήσουμε έστω...
Ελεύθερα , εχέμυθα κι ανώνυμα αν προτιμάτε...

Καλώς ήλθατε στο "Γελαστό απόγευμα"

Στέλιος



Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008

Τα γελαστά απογεύματα των Αλκυονίδων ημερών...


Φιλαράκια μου,
μιας κι ο καιρός είναι σούπερ για νοικοκυριό καλά θα κάνετε να κοιτάξετε και λίγο τις γλαστρούλες σας σκαλίζοντας λίγο το χώμα 2-3 εκ. και ρίχνοντας υγρό λίπασμα.
Είναι καλή ευκαιρία η λιακάδα για την τόνωσή τους.
Κι αν έχετε αδράξει την ευκαιρία της λιακάδας κι έχετε καλοπεράσει πίνοντας ουζάκι και τρώγοντας θαλασσινά μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα όστρακα απο τα κυδώνια που τυχόν τσακίσατε.
Διακοσμούν όμορφα τις γλάστρες σας και παράλληλα προφυλάσσουν τα φυτά σας απο τις απότομες κλιματολογικές αλλαγές...Δείτε!




...Κι αν τυχόν ξυπνήσει μέσα σας ο Ηλίας (όχι του 16ου και πλακωθείτε στα χαστούκια)
και γουστάρετε να μαγειρέψετε εσείς για τους καλούς σας και να πιείτε το ουζάκι στο σπίτι τότε ανασκουμπωθείτε και πάμε:

Υλικά
-Μανιτάρια ολόκληρα (φρέσκα ή κονσέρβα)
-Καρότα κομμένα σε sticks
-Ένα μεσαίο κουνουπίδι
-Αλεύρι
-Μπύρα
-Αλατοπίπερο
-Γλυκάνισο ή ότι άλλο μπαχαρικό θέλετε...

Εκτέλεση
Σ' ένα μπώλ βάζετε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, όση μπύρα τραβήξει και φτιάχνετε το κουρκούτι.
(Συνιστώ μπόλικο αλατοπίπερο για να γίνει πικάντικο και να μη σας φανεί άνοστο το κουνουπίδι)
Σε μια φριτέζα ή κατσαρόλα βάλτε μπόλικο λάδι αρκετό ώστε να κολυμπήσουν οι δημιουργίες σας.Βάλτε δυνατή φωτιά.
Έχοντας κόψει τις "φούντες" απο το κουνουπίδι βουτήξτε τις μια μια στο κουρκούτι (το οποίο πρέπει να'ναι τόσο πηχτό ώστε να στέκεται πάνω στα λαχανικά) και ρίχτε τα απευθείας στο καυτό λάδι.
Κάντε το ίδιο με τα καρότα και τα μανιτάρια...























Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: