...Όλοι κάποτε ευχόμαστε να ζήσουμε το "Γελαστό απόγευμα" που 'ναι χαμένο
κάπου στα εφηβικά μας όνειρα...
Άλλοι το βρήκαμε κι άλλοι δυστυχώς όχι...
Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας , απλά , ειλικρινά ,

έστω στο χρόνο τ' απογευματινού
μας καφέ...
Ν' ανταλλάξουμε απόψεις...
Να επικοινωνήσουμε έστω...
Ελεύθερα , εχέμυθα κι ανώνυμα αν προτιμάτε...

Καλώς ήλθατε στο "Γελαστό απόγευμα"

ΣτέλιοςΠαρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Εμείς ή αυτοί;

"Την Κυριακή, ξοφλάς... 
Την Κυριακή θα κολυμπήσεις στα σκατά, Ιωάννου", 
έλεγε ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος στο Νίκο Κούρκουλο, 
ερμηνεύοντας ανεπανάληπτα το ρόλο του 
στην αγαπημένη μας ταινία... 

Ήρθε γι' άλλη μια φορά η ώρα ν' αποφασίσεις... 
Να διεκδικήσεις, να δικαιωθείς! 
Να τους "ξοφλήσεις" ΕΣΥ όπως τους πρέπει, 
να γίνεις ΕΣΥ ο τιμωρός τους! 
Να τους κάνεις να βιώσουν το θρίλερ που ζεις 
τα τελευταία χρόνια εξαιτίας τους. 
Να τους κάνεις να νιώσουν πώς είναι η ανασφάλεια τής ανεργίας. 
Μην τους ξαναδιορίσεις! 
Μην ξεχάσεις το παρελθόν και 
τις προηγούμενες τοποθετήσεις τους! 
Μην ξεχνάς, το αρπακτικό δεν εξημερώνεται, 
ο λύκος δε γίνεται πρόβατο... 
Να ασκήσεις το δημοκρατικό σου δικαίωμα, 
(σε μια πρώην δημοκρατική χώρα)
έχοντας στο μυαλό σου ότι πρέπει 
να στηρίξεις το λιγότερο κακό κι επικίνδυνο 
για σένα και το παιδί σου... 

Την Κυριακή, ξοφλάς... 
Εσύ ή αυτοί;  

6 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Δυστυχώς πολλοί αναμεσά μας πιστεύουν ότι δεν μπορούν ν'αλλάξουν τίποτα με την ψήφο τους.
Και αρνούνται ν'ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα!

Με την νίκη του λαού
και φιλιά θαλασσινά!

"Ένα γελαστό απόγευμα" είπε...

zoyzoy μου,
βρισκόμαστε σε καλό δρόμο κι έχουμε ακόμα μια ευκαιρία ν' αποδείξουμε ότι δεν είμαστε πρόβατα... Αρκεί να επιμείνουμε στο κοινό συμφέρον και να κλείσουμε τ' αυτιά μας σ' αυτούς που μέχρι σήμερα μας πήραν στο λαιμό τους.
Διάβασε εδώ την τελευταία πράξη της προδοτικής κυβέρνησης των υπηρετών της ξεπουληματικής Ευρώπης. Την απόφαση που λήφθηκε, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές για την παραχώρηση του συνόλου των μετοχών των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης στο Ταμείο Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ)
Όπως είχαν αποκαλύψει την παραμονή των εκλογών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης η Διυπουργική Επιτροπή (Βορίδης, Διαμαντοπούλου, Κουτρουμάνης, Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης) είχε συνεδριάσει στις 25 Απριλίου, δηλαδή περίπου ένα 15νθημερο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και αποφάσισαν κατ’ επιταγή των Μνημονίων να εκχωρήσει το Δημόσιο τις μετοχές μιας σειράς επιχειρήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ.
Aυτές τις επιχειρήσεις (πηγή: Theseanation.gr) σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, που δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση είναι:
•Το 51,03% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.
•Το 50,96% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ.
•Το 65% της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.
•Το 34,03% της ΕΥΔΑΠ.
•Το 34,01% της ΕΥΑΘ.
•Το 98,44% του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.
•Το 80,97% της ΕΛΒΟ.
•Το 25% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
•Το 17% της ΔΕΗ.
•Το 34,04% του μ. κεφ. του Τ.Τ.
•Το 92,68% των μετοχών ΑΤΕ.
•Το 100% της Ελληνικό Α.Ε.
•Το 35,47% της ΕΛ.ΠΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από αυτή την απόφαση, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους στα λιμάνια στο ΤΑΙΠΕΔ θα περάσει το σύνολο των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, που έχει το Δημόσιο, ώστε όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο να περιέρχονται σε αυτό όλα τα έσοδα που θα υπάρξουν από την λειτουργία του λιμανιού και την παραχώρηση ή πώληση στοιχείων για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Στο ΤΑΙΠΕΔ συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ ως διακομματική διοίκηση από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ωστόσο, για να ενεργοποιηθεί αυτή η απόφαση απαιτείται πλέον Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση των μετοχών από το Δημόσιο, πράγμα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένεται να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Σε φιλώ.

zoyzoy είπε...

Είναι σίγουρο αυτό, ή μπορεί ν'αρχίσει η πώληση χωρίς κυβέρνηση φοβούμενη την αντίδραση της αριστεράς αν βγεί στις προκείμενες εκλογές!


Το'δα και'δω και έφρυξα!

"Ένα γελαστό απόγευμα" είπε...

zoyzoy μου.
Χωρίς περιστροφές και σάλτσες: 1.Ξέρεις ότι ποτέ δεν πήρα το μέρος κανενός κι υπάρχω ως επαναστάτης κι ακομμάτιστος.
2.Οι "παραχωρήσεις" κι οι "επενδύσεις" κοινώς τα ξεπουλήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο δεν απέδωσαν αντίθετα ζημίωσαν κι εξακολουθούν να ζημιώνουν το κράτος! Ξέρεις ότι το 'χω ζήσει από κοντά και γι' αυτό ούρλιαζα τόσα χρόνια. Όσο για το αν μπορούν να προχωρήσουν οι παραπάνω αποκρατικοποιήσεις, απομένει μόνο μια κοινή υπουργική απόφαση (από την όποια σχηματισθείσα κυβέρνηση) να υποκαταστήσει το αντίστοιχο άρθρο του Συντάγματος, και ιδού το αποτέλεσμα... Η Ελλάδα να 'χει ξεπουλήσει πυρ παρά τα φιλέτα της, οι μιζαδόροι καμμένοι (...) πολιτικοί να 'χουν φύγει για τα Νησιά Γκαλαπάγκος κι εμείς εδώ να 'χουμε ακόμα πιο πολλούς φεουδάρχες που θα μας ξεζουμίζουν και θα μας εξαθλιώνουν στις χτεσινές δικές μας περιουσίες... 3.Ο ΣΥΡΙΖΑ (τουλάχιστον) έχει πάγια θέση περί των επανακρατικοποιήσεων μιας κι είναι η μόνη οδός για να παράξει επιτέλους αυτός ο ρημαγμένος τόπος ένα πρωτογενές πλεόνασμα (που 'λεγε και το βλαμμένο το Γιωργάκη). Δεν είναι τυχαίο ότι κράτη όπως η Αγγλία, ο Ισημερινός, η Αργεντινή κ.α, στράφηκαν εκεί προκειμένου να κρατήσουν την οικονομική τους ανεξαρτησία και την εδαφική κυριαρχία. Εδώ σε μας βέβαια, η λύση που τάσσει η αριστερά, χαλάει τα σχέδια της Ευρώπης περί κατακερματισμού της Ελλάδας και του πλουτισμού των ολίγων λαμογιών. Ας αφήσουμε στην άκρη την τρομοκρατία των πολιτικοεπιχειρηματικών ΜΜΕ, κι ας δούμε ποιο είναι πραγματικά το συμφέρον μας ως Έλληνες εργαζόμενοι, άνεργοι, υπερφορολογημένοι και καταληστευμένοι πολίτες. Για τις διαφορές και διαφωνίες που 'χω με το ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω θα μου δωθεί η ευκαιρία να τις επιλύσω εν καιρώ όταν θα 'χω σώσει ότι προλάβω απ' την ξεπουλημένη μου πατρίδα.
Σε φιλώ!!!

marianaonice είπε...

Ξεπουλήσαμε Στέλιο μου, πάει ξεπουλήσαμε!!
Και οι εξωνητές μας ζητούν την ψήφο μας για να πουλήσουν και την ψυχή μας στο διάβολο που υπηρετούν!

"Ένα γελαστό απόγευμα" είπε...

Μαριάννα μου, η ελπίδα λένε πεθαίνει τελευταία! Κι εμείς οι ταπεινοί, ξέρουμε εκτός απ' το ν' αγωνιζόμαστε, να ελπίζουμε κιόλας! Μη χάνεις την ελπίδα, και δη εσύ που το δηλώνεις στη μπλογκόσφαιρα! Θυμάσαι στις αρχές που γνωριστήκαμε, εσύ απεγνωσμένα επεδίωκες τη δικαίωση κι εγώ έπαιζα ξύλο με το σύστημα για τον ίδιο λόγο! Όσο ζόρικα κι αν ήταν τα πράγματα, τα θυμάμαι με νοσταλγία, έφυγε ο τότε προδότης, ήρθε άλλος, έφυγε κι αυτός κι έρχεται πλέον η κατάσταση στα χέρια μας! Εμείς λοιπόν που έχουμε ψυχή, δε δικαιούμαστε ν' απελπιζόμαστε! Κανείς δε θα πάρει την ψυχή μας!
Χαμογέλα, σας φιλώ!!!