...Όλοι κάποτε ευχόμαστε να ζήσουμε το "Γελαστό απόγευμα" που 'ναι χαμένο
κάπου στα εφηβικά μας όνειρα...
Άλλοι το βρήκαμε κι άλλοι δυστυχώς όχι...
Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας , απλά , ειλικρινά ,

έστω στο χρόνο τ' απογευματινού
μας καφέ...
Ν' ανταλλάξουμε απόψεις...
Να επικοινωνήσουμε έστω...
Ελεύθερα , εχέμυθα κι ανώνυμα αν προτιμάτε...

Καλώς ήλθατε στο "Γελαστό απόγευμα"

ΣτέλιοςΠαρασκευή, 18 Απριλίου 2008

Το γελαστό απόγευμα της ανθρωπιάς...

Φιλαράκια μου, επειδή κάποια αυτονόητα "δικά μας" για κάποιους συνανθρώπους μας είναι καθημερινός αγώνας...
επειδή φτύνουμε τον κόρφο μας αν μας φανταστούμε σε αναπηρικό καρότσι ενώ είναι πιθανό, να συμβεί στον οποιονδήποτε...
κι επειδή ευτυχώς λίγοι από εμάς τους "υγιείς" κάνουμε δύσκολη τη ζωή των συνανθρώπων με κινητική δυσκολία...
παραθέτω την παρακάτω ενημέρωση και παρακαλώ για ανθρωπιά και συνείδηση...

Η Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ είναι η μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική αγωγή, την ανεξάρτητη διαβίωση, την τεχνολογία και τον πολιτισμό που γίνεται στο πιο προσπελάσιμο μέρος της Ελλάδας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 16, 17 και 18 Μαΐου 2008.

Στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών. Είναι μια μεγάλη γιορτή για την αναπηρία ως εμπειρία και ως διαφορά συνθηκών και όρων ζωής. Είναι ένα εργαλείο ενημέρωσης και επικοινωνίας για όλους αυτούς που έχουν κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική αγωγή και την ανεξάρτητη διαβίωση.

Στις 16, 17 και 18 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες, επαγγελματίες στον χώρο της αποκατάστασης, της υγείας και της ειδικής αγωγής, εκατοντάδες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες για τρεις ολόκληρες ημέρες και για 36 ώρες. Η Autonomia EXPO είναι μια μοναδική ευκαιρία για χιλιάδες ανθρώπους για να παρουσιάσουν και για να πληροφορηθούν για τις νέες και τις παραδοσιακές τεχνολογίες και τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.

Στο πλαίσιο της Autonomia EXPO θα γίνουν ημερίδες και σεμινάρια. Μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη διεύθυνση http://www.autonomiaexpo.org/?p=135 αφού πριν σας πούμε πως φέτος στην Autonomia EXPO τα ειπωθούν όλες οι νέες ειδήσεις για την σκλήρυνση κατά πλάκας και για την παράλυση γενικώς.

Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των πληροφοριών και των τεχνολογιών που θα παρουσιαστούν στην Autonomia EXPO που τρεις ημέρες σίγουρα δεν είναι αρκετές.

Η Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες. Εξυπηρετείται από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ ενώ για τις μετακινήσεις των ανθρώπων με πολύ σοβαρές αναπηρίες είναι διαθέσιμα τα 6 προσπελάσιμα λεωφορεία της υπηρεσίας 1130 του ΟΑΣΑ που εκτελούν μεταφορές πόρτα πόρτα. Πληροφορίες για την προσπελασιμότητα της Autonomia EXPO μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.autonomiaexpo.org/?p=139

Η Autonomia EXPO διοργανώνεται από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που είναι μη κερδοσκοπική υποστηρικτική εταιρία. Εκδίδει το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που περιλαμβάνει 136 σελίδες και κυκλοφορεί σε 14.000 συνδρομητές. Λειτουργεί το http://www.disabled.gr/ που είναι το δημοφιλέστερο site αναπηρίας στον κόσμο και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων με αναπηρίες http://www.disabled.gr/forum/ με περισσότερα από 3500 μέλη.

Περισσότερες πληροφορίες για την Autonomia EXPO μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται καθημερινά.

2 σχόλια:

james είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΙΟ...!!!
Επιτέλους, γίνεται μία κινητοποίηση στην τριτοκοσμική(!) χώρα μας, για τους ΣΥΝανθρώπους μας.... Μακάρι να ευαισθητοποιηθούν όλα τα 'ΖΩΑ' που αδιαφορούν για τους ανάπηρους και τους διαχωρίζουν σε μειονότητες...

ΚΑΜΑΚΗΣ προς Harry Mark Petrakis :)

"Γελαστό απόγευμα" είπε...

Γεια σου ρε Τζιμάκο γίγαντα!!!
Δυστυχώς γι' αυτά τα παχύδερμα υπάρχει κι αυτός ο κόσμος που τους χαλάει τη βιτρίνα...
Επειδή ποτέ δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για τα Α.Μ.Ε.Α, αντιθέτως χρησιμοποιούν κι επικαλούνται ευαισθησίες που δεν υπάρχουν προς άγρα ψήφων...
ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ!